Vaniljevi božični piškoti s čajem roiboos
Božični piškoti z južnoafriškim navdihom
Posebna božična poslastica: slastni vaniljevi rogljički s čajem roiboos
Ozračje je prežeto s čudovitim vonjem piškotov in čaja, izložbe trgovin so okrašene z božičnimi motivi in iz trgovin se razlega zvok božičnih pesmi; za marsikoga je to najlepši čas leta. Kaj bi bil božični čas brez slastnih božičnih piškotov? Pobrskali smo po babičinih receptih in za vas ustvarili zelo poseben recept z nam najljubšim okusom čaja roiboos.
Nadgradnja klasične različice božičnih piškotov
Kdo pa jih ne pozna? Polni oreščkov, nežni in čudovito sladki: vaniljevi rogljički. Priljubljeni med mladimi in starimi. Ni čudno, da se nihče ne more upreti njihovemu slastnemu vonju. Čeprav ni boljšega, kot je tradicionalni recept iz babičine na roko napisane kuharice, smo si mu drznili dodati pridih eksotike. Zelo nas je navdušil!
Recept za vaniljeve rogljičke s čajem roiboos
Sladki vaniljevi rogljički, izpopolnjeni z blagim aromatičnim čajem roiboos karamela. Nežna stvaritev z izvrstno teksturo, ki se kar stopi v ustih, je poseben dodatek k posodi z božičnimi piškoti.
Sestavine za 2 pladnja
Testo:
- 50 g mletih mandljev
- 50 g mletih orehov
- 250 g moke
- 70 g sladkorja
- 1 ščepec soli
- 200 g masla
- 2 jajčna rumenjaka
- 5 zavitkov vaniljevega sladkorja
Posip:
- ½ skodelice sladkorja v prahu
- 4-5 čajnih vrečk TEEKANNE Rooibos Caramel
Priprava:
- Zmešajte vse sestavine za testo. Maso gnetite, dokler ni gladka.
- Testo postavite v hladilnik za približno dve uri, da počiva.
- Oblikujte rogljičke in jih zlagajte na pladenj, obložen s papirjem za peko. Pecite 10 minut pri 190°, dokler niso zlatorumeno zapečeni.
- Še tople rogljičke povaljajte v mešanici iz sladkorja v prahu in čaja roiboos karamela; previdno odprite čajne vrečke in vsebino pomešajte s sladkorjem v prahu.
- Pustite, da se ohladijo in jih postrezite.