Recepti za čajno pecivo

V nemščini poznajo pregovor „abwarten und Tee trinken“ (dobesedni prevod: počakaj in spij skodelico čaja), kar pomeni, da se mora človek umiriti ter počakati, da se stvari odvijejo same od sebe. To je najbolje storiti ob sladkem pecivu in skodelici toplega čaja! Z mafini iz zelenega čaja in marmelade iz aronije bo vaše čakanje nedvomno bolj sladko. Združuje namreč najboljše iz dveh svetov okusov, saj se blagi in sladki okusi Matcha čaja odlično prepletajo s slastno marmelado iz aronije. Nepozaben okus, ob katerem bo srce ljubiteljev čaja bilo še hitreje!

Muffin za čajne navdušence

V nemščini poznajo pregovor „abwarten und Tee trinken“ (dobesedni prevod: počakaj in spij skodelico čaja), kar pomeni, da se mora človek umiriti ter počakati, da se stvari odvijejo same od sebe. To je najbolje storiti ob sladkem pecivu in skodelici toplega čaja! Z mafini iz zelenega čaja in marmelade iz aronije bo vaše čakanje nedvomno bolj sladko. Združuje namreč najboljše iz dveh svetov okusov, saj se blagi in sladki okusi Matcha čaja odlično prepletajo s čudovito marmelado iz aronije. Nepozaben okus, ob katerem bo srce ljubiteljev čaja bilo še hitreje!

Čas priprave: 20 min
Peka: 25 min
Težavnost: lahka

Sestavine: 

  • Maslo in moka za pekač
  • 150 g masla
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 150 g moke
  • 50 mletih mandljev
  • 1/2 žlica pecilnega praška
  • 20 g Matcha čaja
  • 2-3 žlice smetane
  • 12 žlic marmelade iz aronije

Priprava: 

  • Predhodno segrejemo pečico na 180 °C (kroženje zraka). Namastimo standardni pekač za 12 mafinov (ali ga obložimo s papirjem).
  • Stepemo maslo in sladkor, dokler ne dobimo gladke mase svetle barve. Dodamo po eno jajce naenkrat.
  • Zmešamo moko, mandlje, pecilni prašek in Matcha čaj. Maso vmešamo v zmes z maslom. Po želji lahko dodamo nekaj smetane. Polovico testa damo v pekač za mafine.
  • Na sredino vsakega mafina damo žlico marmelade iz aronije, na vrh pa damo preostalo testo.
  • Pečemo pribl. 25 minut, dokler mafini niso zlatorjave barve. Pekač vzamemo iz pečice, pustimo, da se ohladi, nato postrežemo.