Recepti
Kuhanje z antioksidanti
Gotovo ste že slišali zanje: antioksidante, ki nas varujejo pred prostimi radikali in posledično blagodejno vplivajo na naše zdravje. S to okusno jedjo bo vaš krožnik bogat s temi koristnimi snovmi.
Tuna s skorjo iz popra na peteršiljevi solati
To zdravo jed si privoščite ob skodelici zelenega čaja, ki je prav tako izjemno bogat z antioksidanti. Želimo vam dober tek!
Sestavine za 4 osebe:
- 600 g tuninih filejev
- gorčica
- sol, poper
- olje za žar
- 3 šopi peteršilja
- 2 žlici praženih sezamovih semen
- sok 1-2 limon
- olivno olje
- 3 paradižniki
- po želji temno sezamovo olje
Priprava:
- Paradižnike blanširamo v kropu, jih splahnemo s hladno vodo ter olupimo.
- Paradižnike narežemo na štiri dele, odstranimo semena ter meso narežemo na tanke rezine.
- Na grobo sesekljamo peteršilj ter ga zmešamo s sezamom in paradižnikom.
- Dodamo sol, limonin sok ter olivno olje po želji.
- Tuno začinimo z gorčico, soljo in poprom. Pocvremo v ponvi, v katero smo dolili olje, dokler notranjost ne postane svetlo roza.
- Solato postavimo na sredo krožnika in na vrh položimo tunin file.